a dlaczego mi na kanale 01 error wyskakuje tak jak by tam nic nie bylo
Klima, radio - proszę o pomoc.
Zwiń
X
-
Bądź cichy jak oaza spokoju w rozmowie z "nerwowym klientem" - to go zdezorientuje
Rejestracja Czasu Pracy i Kontrola Dostępu - jeżeli nic Ci to nie mówi zajrzyj na stronę www.controlsys.plTagi: Brak
-
-
Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem Octavii I z 2008r. Mam parę problemów, proszę podpowiedzcie coś.
1. Klima - za każdym razem jak włączam to uruchamia się auto że mało głowy nie urwie. Jest jakaś możliwość aby tak nie było? Chodzi o to żeby przy włączaniu przyciskiem dmuchawy było na pierwszym czy drugim "biegu" a nie od razu auto na maxa. Nie wiem jak obsługiwać ten wynalazek. Druga sprawa to nawiew na środku deski rozdzielczej pod szybą w ogóle nie działa, jest jakieś specjalne ustawienie czy po prostu coś z nim nie tak?
2. Radio - fabryczne czy zawsze tak musi być że po jego włączeniu jest na poziomie głośności chyba 4 lub 5. Czy da się zrobić aby po włączeniu radia było na takim poziomie głośności jak zostawiliśmy przy wyłączaniu?
3. Jak to jest z tym sygnałem dźwiękowym przy odpalaniu auta? Raz jest chyba z 6 sygnałów innym razem nie ma wcale. Co to jest za sygnał i od czego zależy że raz jest a raz nie?
4. Antena na dachu - sprawa najbardziej banalna. Jak ją zdjąć Pytam poważnie bo chciałbym kiedyś skorzystać z myjki automatycznej! Za nic nie mogę jej zdemontować , odkręca się do pewnego momentu a potem już dalej nie idzie można sobie kręcić godzinę i nic!
Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi dla nowego użytkownika. Pozdrawiam!
-
-
3. Jak to jest z tym sygnałem dźwiękowym przy odpalaniu auta? Raz jest chyba z 6 sygnałów innym razem nie ma wcale. Co to jest za sygnał i od czego zależy że raz jest a raz nie?
Jak zapniesz pasy przed przekręceniem kluczyka to sygnału nie będzie Gdy nie zapniesz pasów a przekręcisz kluczyk to pika
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yassin1. Klima - za każdym razem jak włączam to uruchamia się auto że mało głowy nie urwie. Jest jakaś możliwość aby tak nie było? Chodzi o to żeby przy włączaniu przyciskiem dmuchawy było na pierwszym czy drugim "biegu" a nie od razu auto na maxa. Nie wiem jak obsługiwać ten wynalazek. Druga sprawa to nawiew na środku deski rozdzielczej pod szybą w ogóle nie działa, jest jakieś specjalne ustawienie czy po prostu coś z nim nie tak?
Komentarz
-
-
Ad. 1 jak nie dziala ci nawiew na srodek to mysle ze to jest problem z naglym wlaczaniem na max. W srodkowych kanalach masz czujniki temp nawiewu. Proponuje podlaczyc kompa i sprawdzic czy dzialaja silniczki regulacji kierownicy przeplywu powietrza.
Ad.2 w menu radia musisz pogrzebac i ustawic sobie "vol on" albo cos tak. Tam jest jeszcze do ustawienia kilka innych ciekawych opcji, jak glosnosc radia przy wlaczeniu partronika czy glosnosc aux.
Ad.3 to ci juz powiedziano. Zapnij pasy albo rozlacz zlacze pasa pod fotelem (czasne, dwa piny). Albo wykodowac, ale to wyzsza szkola jazdy bo tylko komputerem.
Ad.4 anteny nie wyciagniesz. Mozesz ja tylko polozyc. Takie widzi mi sie skody....
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauMasz climatronic?
Zamieszczone przez KicerAd.4 anteny nie wyciagniesz. Mozesz ja tylko polozyc. Takie widzi mi sie skody....
Komentarz
-
-
Wielkie dzięki panowie za informację.
Eureka - tak jest climatronic (pisze jak byk pod wyświetlaczem od klimy), gdzie ja miałem oczy :lol:
Jeszcze ciągnąc ten wątek, czyli jak z tego korzystać bo robi się coraz cieplej. Włączanie i wyłączanie jest przyciskiem siły nawiewu/ dmuchawy tak? Odpalam samochód włączam guzik siły nawiewu więc powinien być najniższy "bieg" i moc dmuchawy a ona sama włącza auto dmuchawa na maxa mało łba nie urwie Powiedzcie jak krowie na rowie jak z tego korzystacie?
Jak wejść w te ustawienia radia i o co chodzi z tym ustawieniem radia w odniesieniu do parktronica. Mam czujniki cofania czy to o to chodzi i jak to ma się do radia?
Jeszcze raz dzięki!
Komentarz
-
-
Re: Klima, radio - proszę o pomoc.
[quote="Yassin"]Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem Octavii I z 2008r. Mam parę problemów, proszę podpowiedzcie coś.
1. Klima - za każdym razem jak włączam to uruchamia się auto że mało głowy nie urwie. Jest jakaś możliwość aby tak nie było? Chodzi o to żeby przy włączaniu przyciskiem dmuchawy było na pierwszym czy drugim "biegu" a nie od razu auto na maxa. Nie wiem jak obsługiwać ten wynalazek. Druga sprawa to nawiew na środku deski rozdzielczej pod szybą w ogóle nie działa, jest jakieś specjalne ustawienie czy po prostu coś z nim nie tak?
2. Radio - fabryczne czy zawsze tak musi być że po jego włączeniu jest na poziomie głośności chyba 4 lub 5. Czy da się zrobić aby po włączeniu radia było na takim poziomie głośności jak zostawiliśmy przy wyłączaniu?
add1: Przycisk "Auto" i na wyświetlaczu masz "AUTO", klawiszami wiatraków zmieniasz siłę nawiewu i wyłącza się "AUTO" ale klima nadal pracuje i nie urywa głowy. Można zmieniać (klawisz zimno) do dołu aż do " LO" i wyłączyć. Przycisk "ECON" wyłącza chłodzenie, praca jak by w samochodzie nie było klimy.
add2: mam radio model 303 ( kaseciak ) i zawsze jest na poziomie na którym zostało wyłączone tzn. zgaszony silnik i wyjęty kluczyk.+ LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YassinA nie wicie czy jak pojadę na myjkę np na statoila to będzie ok czy wyrwie mi tą antenę? Może ktoś korzystał bo trochę się boję ryzykować.
Miałem ten patent w poprzedniej O2 i ze sto razy było na myjce OK, a za sto pierwszym lekko zgięło antenę w tej grubszej części. Defekt był wyłącznie natury estetycznej, mnie to w oczy nie kłuło. W razie co antena nie jest droga :lol:
Komentarz
-
Komentarz